Lening voor je bedrijf nodig? Drie tips voor het aanvragen 0

Zakelijke lening aanbragen voor een bedrijf

Is er onlangs een nieuwe machine op de markt gekomen die jouw bedrijf vooruit kan helpen? Dan kun je ongetwijfeld niet wachten om dit apparaat aan te schaffen. Omdat het om een nieuwe machine gaat, moet je hier waarschijnlijk flink wat geld voor neertellen. Helaas beschikt niet iedere ondernemer over de middelen om zo’n uitgave te doen. Geldt dit ook voor jou? Denk dan niet direct dat je de machine niet aan kunt schaffen. In dat geval biedt een zakelijke financieren namelijk uitkomst. Klink dit jou als muziek in de oren en wil je een zakelijke lening aanvragen? Dan komende de onderstaande drie tips vast en zeker van pas.

1. Kijk naar het totaalplaatje
Voor het afsluiten van een lening voor jouw bedrijf richt jij je tot een geldverstrekker. Je kunt bij een bank aankloppen, maar veel ondernemers vragen tegenwoordig online een zakelijke lening aan. Voor welke optie je ook kiest, wij raden je altijd aan om naar het totaalplaatje te kijken. Dit lijkt misschien een open deur, maar in de praktijk zien we dat dit vaak niet gebeurt. Zo kijken veel ondernemers bijvoorbeeld alleen naar de aflossing. Dit is het bedrag dat je iedere maand terugbetaalt aan de partij waar je de lening afsluit. Doe je dit iedere maand? Dan is jouw lening aan het einde van de looptijd volledig terugbetaald.

Sluit je een zakelijk lening af? Dan bestaat het maandelijkse bedrag niet alleen uit aflossing. Je krijgt namelijk ook te maken met rente. Door deze rente dekt een geldverstrekker onder meer het risico af dat een lening niet afgelost kan worden. Daarnaast worden met de rente ook allerlei andere kosten gedekt die een geldverstrekker maakt. Hoeveel rente je betaalt, kan van tijd tot tijd verschillen. Dit is namelijk afhankelijk van het rentepercentage. Toch betaal je bij een zakelijke lening iedere maand hetzelfde bedrag aan rente. De rente wordt namelijk vastgezet op het moment dat je de lening aanvraagt.

2. Denk goed na over de looptijd
Je kunt zelf geen invloed uitoefenen op de hoogte van de rente die je over een zakelijke lening betaalt. Dit is namelijk afhankelijk van de huidige rentestand. Je kunt wel zelf een looptijd voor jouw lening kiezen. De maximale looptijd van een zakelijke lening is 5 jaar. Kies je hiervoor? Dan knip je het geleende bedrag als het ware op in 60 stukjes. Je lost namelijk iedere maand een deel af. Als jij je hier keurig aan houdt, is jouw volledige lening na 5 jaar keurig afbetaald.

Het voordeel van een lange looptijd is dat jouw maandelijkse kosten lager uitvallen. We moeten hier wel een kanttekening bij plaatsen, want een lange looptijd brengt ook een nadeel met zich mee. Een zakelijke lening is onderaan de streep namelijk duurder als je kiest voor de maximale looptijd. Waarom? Omdat je over een langere periode rente betaalt. Gelukkig kun je voor een kortere looptijd kiezen als je dit niet prettig vindt.

3. Maak altijd een vergelijking voordat je een lening afsluit
Voor een zakelijke lening aanvragen kun jij je tegenwoordig tot een groot aantal geldverstrekkers richten. Hierdoor kan het zijn dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Sommige ondernemers sluiten daarom lukraak een zakelijke lening af bij een geldverstrekker. Verstandig is dit niet, want het gaat in dat geval waarschijnlijk niet om de beste zakelijke lening. Maak daarom altijd een vergelijking voordat je een lening voor je bedrijf afsluit. Dit kan makkelijk en snel via een vergelijkingssite. Dankzij zo’n site weet je binnen de kortste keren wat de beste zakelijke lening is.

Previous ArticleNext Article
Vaste lasten ·

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *