Minder voedsel verspillen = meer geld! 0

eten

Iedereen maakt het weleens mee. Je vergeet welke groenten je in huis had gehaald en bij de tijd dat je erachter komt is het product al over de datum. Als dat zo nu en dan gebeurt is dat niet erg, maar als je vaker boodschappen weg moet gooien, is dat alleen maar zonde en slecht voor het milieu. Daarnaast kan het flink wat geld kosten, daarom hebben wij een aantal tips voor jullie op een rijtje gezet. 

 

  • Maak een boodschappenlijstje

 

Koop alleen ingrediënten die je écht nodig gaat hebben. Daarom is het handig om een boodschappenlijstje te maken. Zonder lijstje koop je al snel te veel, waardoor veel producten te lang blijven liggen en over de datum gaan.

 

  • Kook slim

 

Heb je nog ingrediënten over van een maaltijd van gisteren? Wees eens creatief en gebruik alles wat over is voor het gerecht van vandaag. Op deze manier hoef je de producten niet weg te gooien en eet je toch gevarieerd!

 

  • Maak optimaal gebruik van de vriezer

 

Diepvriesproducten zijn net zo gezond als verse én ze zijn nog langer houdbaar ook! Denk bijvoorbeeld aan een zak boontjes, waar je een kleine portie van nodig hebt. De rest van de zak, kun je gemakkelijk invriezen. Daarnaast kun je een overgebleven maaltijd natuurlijk ook invriezen om een andere dag op te eten als avondeten of lunch.

 

  • Bewaar eten op de juiste temperatuur

 

Voornamelijk brood, groenten en fruit zijn al snel over de datum als je ze niet op de juiste temperatuur bewaard. Heel veel fruit en groenten overleven eerder in de koelkast, dan op het aanrecht. Voor brood is het weer van belang dat je deze afgesloten bewaard, zodat er geen lucht bij kan komen. Je zult zien dat eten, wat op de juiste temperatuur bewaard wordt, langer vers blijft. 

koelkast

 

Previous ArticleNext Article
Vaste lasten ·

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *