Besparen op boodschappen: 4 tips waarmee het wél lukt 0

Boodschappen doen is een wekelijks, of misschien wel dagelijks uitje, want eten en drinken zijn de eerste levensbehoeften. Het is dan ook van belang om daar zoveel mogelijk van in huis te hebben. Maar, stiekem draag je elke maand weer een hoop geld naar de plaatselijke supermarkt(en). Hoe kan dit nou anders? Wij geven de ultieme tips om te besparen op jouw boodschappen.

 

  • Let op de aanbiedingen

 

Natuurlijk is het vanzelfsprekend om boodschappen zoveel mogelijk in de aanbieding te kopen, zodat je goedkoper uit bent. Maar, let er wel op dat de aanbieding rendabel genoeg is.  Moet je naar de andere kant van het dorp rijden voor de 1+1 actie bij de Albert Heijn? Dan kun je hetzelfde product misschien beter bij de plaatselijke supermarkt halen. 

 

  • Ga eens per week naar de supermarkt

 

Het scheelt niet alleen benzinegeld, maar het zorgt er ook voor dat je niet met onnodige producten thuiskomt. Maak daarom een planning voor wat je heel de week wil gaan eten en maak meteen een boodschappenlijstje. Zo zie je meteen wat je nog in huis hebt en koop je alleen de producten die je écht nodig hebt.

 

  • Koop diepvriesproducten

 

Diepvriesgroenten zijn vaak goedkoper dan verse groenten, terwijl ze net zo gezond zijn. Daarnaast heb je minder kans dat de groenten verspild worden, omdat ze langer houdbaar zijn in de vriezer. Ook dat scheelt je weer geld. 

 

  • Gebruik ingrediënten voor meerdere gerechten

 

Hoe groter de verpakking, hoe meer voordeel je hebt. Maar, als je de helft van het product weg moet gooien, omdat je de rest niet kunt gebruiken, ben je eigenlijk niet zo goedkoop uit. Bedenk daarom meerdere gerechten voor de week, waar je dezelfde ingrediënten voor nodig hebt. Zo, gaan die groenten toch op en ga je ook nog voedselverspilling tegen!

 

Previous ArticleNext Article
Eten & Drinken ·

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *