Meer geld overhouden? 4 dingen waar je eigenlijk ook zonder kunt 0

tv

Iedereen kent het wel, al die vaste uitgaven elke maand. Je bankrekening is zo leeg, ook al heb je er een volle maand hard voor gewerkt. Sparen, probeer je ook elke maand weer, maar zonder succes. Op sommige uitgaven kun je niet besparen, want je moet nou eenmaal de huur van je huis en de je zorgverzekering betalen. Maar, waar kun je dan wel minder geld aan uitgeven? Wij zetten een aantal zaken op een rijtje.

Sportabonnement

Zeg nou eerlijk, ga je echt zo vaak naar de sportschool? Of houd je dat abonnement alleen maar aan, voor die paar keer per maand? Het zijn van die vaste lasten, waar je eigenlijk makkelijk op kunt besparen. Thuis kun je namelijk net zo effectief sporten. Leg een matje neer, zet een workout op via YouTube en sporten maar. Het scheelt je ook nog eens tijd én benzine om op en neer te rijden. 

Tijdschriftabonnement

Niks is zo fijn om op een vrije zondag met een kop thee jouw favoriete tijdschrift door te bladeren. En zo’n vast abonnement op de Flair is veel goedkoper dan losse edities te kopen in de plaatselijke kiosk of supermarkt. Maar, wist je dat veel tijdschriften ook een website hebben zoals dit stoer klus magazine, waar heel veel leuks op te lezen is? Toch liever een papieren versie in je hand? Trommel dan eens je vriendinnen/zussen op en vraag ze om de kosten te splitten. 

Telefoonabonnement

Alles gebeurt tegenwoordig digitaal en telefoons zijn niet meer weg te denken. Maar, heb je echt zo’n duur abonnement nodig? Vaak zijn het de hoeveelheid MB’s, die jouw telefoonabonnement zo duur maken. En zeg nou eerlijk, met op bijna elke hoek een wifispot, heb je die MB’s nou écht zo hard nodig?

telefoon

Tv-abonnement

Vroeger kon je alleen op televisie series kijken, dus het was dan ook meer vanzelfsprekend om een tv-abonnement aan te schaffen. Maar, in tijden van Netflix, Videoland, Amazon Prime, Disney+ en Pathé thuis, is het standaard tv-abonnement een beetje overbodig geworden. Gebruik je de tv alleen om een van bovenstaande streamingdiensten te kijken? Dan kun je dat dure tv-abonnement net zo goed opzeggen.  

Wil jij nog meer besparen? Neem dan gerust een kijkje op Spaarvarken.nl

Previous ArticleNext Article
Vaste lasten, Vrije tijd ·

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *