Meer genieten van je dagelijkse maaltijden en drankjes? Maak ze spannender met deze tips! 0

Dagelijkse Maaltijden en Drankjes

Je moet uiteraard iedere dag weer eten en drinken. En het liefst zou je misschien wel iedere dag uiteten willen gaan, maar dat is toch niet echt de realiteit. Ben je uitgekeken geraakt op je dagelijkse maaltijden en drankjes? Dan is het hoog tijd om ze wat interessanter te maken – met déze tips!

Water

Water drink je de hele dag door. Het kan best gaan vervelen, want heel boeiend smaakt het natuurlijk niet. Gelukkig kun je hier al eenvoudig iets aan doen. Drink je water bijvoorbeeld altijd lauw uit de kraan? Probeer dan eens koud water, dat je laat afkoelen in de koelkast. Dat smaakt al een stuk frisser. Ook kun je er een ijsklontje in doen. De smaak maak je spannender met toevoegingen, zoals schijfjes komkommer, schijfjes citroen en muntblaadjes. Ook frambozen of aardbeien kun je in een kan met water stoppen. Zo is het hartstikke lekker om tijdens de dag te drinken. Gewoon zo, of naast je kop koffie bijvoorbeeld!

Koffie

Op die kop koffie gaan we nog wat verder in. Grote kans namelijk dat koffie ook iedere dag weer op je lijst van drankjes staat. Ben je hierop uitgekeken? Dan kun je een heleboel stappen ondernemen om koffie weer smaakvoller te maken. Probeer eens een ander merk uit! Ken je Tassimo al? Smaakvolle capsules, die eenvoudig te bereiden zijn. Dat is mooi meegenomen. Je kunt er allerlei smaakjes mee kiezen: van een klassieke kop koffie tot een latte macchiato. De wereld van koffie is groot! Drink je koffie daarom de ene keer zwart, de andere keer weer met melk – een cappuccino is thuis bijvoorbeeld in een handomdraai gemaakt. En het smaakt toch zó goed.

Warm ontbijt

Je ontbijt smaakt een stuk lekkerder als het warm is. Dat is wel zo comfortabel op de vroege ochtend! Pak bijvoorbeeld uit met havermout, opgewarmd in een pannetje of magnetron. Voedzaam is het ook nog eens. Met fruit en wat vlokken of hagelslag is het overheerlijk.

Uitgebreide lunch

Het is voor velen van ons gebruikelijk om simpel te lunchen, bijvoorbeeld met een boterham met kaas. Dat kan natuurlijk veel beter. Eet een salade als lunch! Zo krijg je direct meer vitamines binnen. Of kies op een andere manier voor groenten, door je brood te beleggen met komkommer, tomaat of sla.

Variëren met tussendoortjes

Eet je tussen de maaltijden ook graag nog iets kleins? Probeer te variëren met tussendoortjes, om dit interessant te houden. Fruit is een goede keuze, waarbij je allerlei soorten hebt om te eten. Neem de ene keer een zoete mango en dan weer een friszure appel. Of ga voor snoepgroenten met een zelfgemaakte dip, om nog een voorbeeld te geven. Eens een keer wat chocolade of een koekje kan natuurlijk ook.

Lekkerder avondeten

Dan is er nog het diner! Je kunt het gevoel hebben dat je alles al een keer hebt gekookt en dat je recepten je de neus uitkomen. De beste tip: kijk rond in kookboeken voor inspiratie. Er zijn namelijk nog veel meer recepten om uit te proberen. Blijf nieuwe smaken ontdekken, zodat de maaltijd nooit verveelt.

Previous ArticleNext Article
Eten & Drinken ·

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *