Voor weinig geld de piste op: zo ga je goedkoop op wintersport 0

Vakantie is de mooiste tijd van het jaar, waar iedereen naar uit kijkt. Sommigen houden meer van zonvakanties en anderen zijn weer dol op wintersport. Zo’n vakantie naar de sneeuw kan wel behoorlijk duur zijn, maar met deze tips is zo’n reis voor iedereen betaalbaar. 

  • Kies de juiste periode

 

Net zoals elke andere vakantie kan de periode die je kiest een flinke invloed hebben op de totale kosten. Als je met kinderen reist, ben je natuurlijk verbonden aan schoolvakanties, waardoor de vakantie veel duurder is. Dit zijn namelijk de drukste periodes om op wintersport te gaan. Maar, vaak kun je ook voor een goedkoper bedrag een last-minute vakantie scoren. 

  • Kies de juiste bestemming

Wie aan wintersport denkt, denkt waarschijnlijk meteen aan Oostenrijk. Daar vind je ook de bekende skigebieden, maar door de populariteit, zijn ze ook veel duurder. Ga daarom eens op zoek naar mooie bestemmingen, die iets minder bekend zijn. Denk bijvoorbeeld aan wintersportgebieden in Tsjechië en/of Polen, die nu juist in opkomst zijn.

  • Kies een goedkope accommodatie

Je bent op vakantie, dus daar hoort een beetje luxe bij. Het liefst ga je een paar dagen uiteten en stap je vanuit het huisje de piste op. Maar, dat zijn kosten die wel eens hoog in de papieren kunnen gaan lopen. Daarom, is het aan te raden om in ieder geval een accommodatie te vinden, die net wat verder van de piste af ligt. Je kunt vanaf deze accommodaties reizen met de skibus/trein, wat vaak gratis is. Zeg nou eerlijk, dat is toch ook een beetje luxe?

  • Bespaar op de outfits

Nu je alles rondom het verblijf en de reis hebt geregeld, moet je nog een ski-outfit weten te scoren. Hoe groter het gezin, hoe duurder het natuurlijk wordt. Vooral met kinderen, zijn die ski-outfits elk jaar een enorme uitgaven. Vraag daarom eerst eens na bij familie en/of vrienden, of die toevallig nog een outfit hebben liggen voor een van de kinderen. Dat scheelt je hopelijk een complete uitrusting!  

Previous ArticleNext Article
Vrije tijd ·

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *