Zo kun je besparen op je telefoonabonnement 0

telefoonabonnement

Soms is het nodig om met de kaasschaaf langs je uitgaven te gaan om je ervan te verzekeren dat je niet onnodig veel geld uitgeeft. Alle kleine beetjes helpen daarbij. Ook op je telefoonabonnement kun je mogelijk besparen. We leggen uit hoe.

Sim only abonnement

Heb jij een telefoonabonnement mét toestel dat afloopt? Vraag jezelf dan af of je echt wel een nieuwe telefoon nodig hebt. Zo niet, dan kun je een sim only abonnement afsluiten. Dan zijn je maandlasten een stuk lager omdat je geen toestel afbetaalt (en je krijgt geen registratie bij het Bureau Kredietregistratie). Je blijft dan ook niet een toestel aflossen als je telefoon tijdens de looptijd van het abonnement sneuvelt. 

Langere looptijd

De betaalt de laagste tarieven als je kiest voor een telefoonabonnement met een lange looptijd, bijvoorbeeld twee jaar. Dat betekent wel dat je twee jaar vastzit aan je abonnement, maar vaak is het maandbedrag wel significant lager dan wanneer je een abonnement voor 1 jaar of korter afsluit. Als je geen reden ziet waarom je niet twee jaar bij dezelfde aanbieder zou blijven, kun je dus het beste kiezen voor een abonnement met een lange looptijd.

Goedkope aanbieder

De grote spelers op de telefoonmarkt zijn providers als KPN, Vodafone en T-Mobile. Zijn profileren zichzelf als premium aanbieders. Dat vertaalt zich ook door in de prijzen. Kleinere aanbieders hebben vaak geen eigen telefoonnetwerk, maar maken gebruik van het netwerk van een van de grote providers. Zo kunnen ze ook een stuk goedkoper zijn. Kijk dus verder dan de grote namen, want de kleintjes bieden dezelfde dekking voor een lagere prijs.

besparen telefoonkosten

Groepskorting

Bij sommige aanbieders van telefoonabonnementen kun je korting ontvangen door met meerdere personen samen een abonnement met meerdere telefoonnummers te nemen. Een voorbeeld hiervan is de Samen Korting bij Simyo. Het is dus een goed idee om samen met het hele gezin bij dezelfde aanbieder een telefoonabonnement te nemen, zodat je van zo’n korting kunt profiteren. Het is ook nog eens handig voor de administratie!

Tussentijds bijstellen

Bij het afsluiten van een telefoonabonnement maak je een inschatting van hoeveel belminuten en mobiele data je denkt nodig te hebben. Vaak is dat een ruime gok en blijkt dat je eigenlijk iedere maand veel minder verbruik dan waar je voor betaalt. Dan is het fijn als je je bundel tussentijds kunt bijstellen. Dat kan bij verschillende sim only providers. Kijk of dit kan bij jouw provider, of dat je beter kunt overstappen naar een andere aanbieder waar dit wel kan. Het kan overigens natuurlijk ook zo zijn dat je meer verbruikt dan je ingeschat had. Dan betaal je aanzienlijk hogere tarieven voor het verbruik buiten de bundel. Ook dan is het fijn als je je belbundel tussentijds kunt bijstellen.

Zoals je ziet hoeven geen van deze maatregelen echt pijn te doen, het is vooral een kwestie van verstandig zijn bij het afsluiten van een telefoonabonnement. Als je even de tijd neemt om zaken goed uit te zoeken, kom je altijd tot een betere keuze.

 

Previous ArticleNext Article
Vaste lasten, Vrije tijd ·

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *