Sfeer en gezelligheid: de interieurtrends voor 2021 0

Je kan de beste materialen gebruiken en de meest levendige kleuren gecombineerd met meubels die een bepaalde klasse uitstralen, maar een interieur staat of valt met de belichting die je gebruikt. Vaak is dit het laatste waar je aandacht aan schenkt, maar de trends voor 2021 geven licht in het interieur de eer die het verdient. 

 

Klassevol met indirect licht

 

Het komende jaar zal een klassevolle inrichting enorm populair blijven. Deze look is goed te bereiken door veel indirect licht te plaatsen. Bij indirect licht is de lichtbron niet zichtbaar. Het licht wordt ingewerkt in een plafond of achter een valse wand. Het indirecte licht geeft een klassevolle sfeer aan jouw interieur. Heb je bijvoorbeeld een saaie trap die centraal in je huis staat? Deze krijgt meteen een andere look wanneer je indirect licht onder de trapleuning plaatst of wanneer je het inwerkt onder de treden. Door de lichtpatronen die op de muur gevormd worden, geef je automatisch die extra luxueuze toets aan jouw interieur.

Of het veel energie verbruikt? Helemaal niet! Gloeilampen en andere energievretende belichting is al lang verleden tijd. Spotjes, inbouwspotjes, hanglampen… zelfs gloeilampen zijn tegenwoordig in led-variant verkrijgbaar.


Toon wie je bent met hanglampen

hanglampen

De tijd van saaie hanglampen is voorbij. Waar licht vroeger enkel functioneel was, krijgt het nu een extra functie en kan je het gebruiken om een deel van jouw persoonlijkheid weer te geven.

Je bent iemand die houdt van stiptheid en bent rechtlijnig in gedachten? Kies voor een robuuste hanglamp in een strakke, rechthoekige vorm. Eerder speels en creatief? Kies dan voor verschillende grote (gloei)lampen die verspreid boven jouw tafel hangen. 


Heerlijke nachtverlichtingHeb jij al over deze trend gehoord? Automatische nachtverlichting is een must voor wie ’s nachts vaak het bed uit moet: overal waar je komt, gaat het licht aan. Het is een grote hulp, dat wel, maar het nadeel is dat je meteen klaarwakker bent. Dit los je op door vloerlampen te plaatsen die oplichten wanneer er beweging is. Het onrechtstreekse licht is minder fel en je valt zo weer in slaap na jouw nachtelijke uitstapje. 

 

De eco-stijl verdwijnt niet


De eco-stijltrend was ook dit jaar al voelbaar. Net omdat 2020 draaide om “back to basics” op vele vlakken, wordt dit onvermijdelijk doorgetrokken in het interieur. De keuze voor natuurlijke materialen is voor de hand liggend. Hoe meer, hoe beter: ga voor natuurlijke stenen, veel hout en duurzame stoffen gecombineerd met aardetinten. Deze trend is ook de lampenindustrie niet ontgaan: diverse staande lampen vervaardigd uit een combinatie van hout en metaal zijn momenteel in elke woonwinkel te vinden.


Nieuwe trend: de thuiswerkruimte

thuiswerkruimte
Veel mensen hebben momenteel nood aan een thuiswerkruimte. Deze maak je liefst gescheiden van de tafel waar je aan eet. Hiervoor hoef je niet meteen veel geld uit te geven: een werkplek is snel afgebakend met een plantenrek en zo blijven we in de eco-stijl. Zorg voor voldoende sfeer en verlichting: geef voorkeur aan een plek waar natuurlijk licht binnenvalt. Heb je dat niet? Kies dan voor een bureaulamp die natuurlijk licht zoveel mogelijk nabootst. Je zal merken dat je langer kan focussen.


Helemaal geen geld? Tweedehands is in!Hét grote voordeel van de trends voor 2021 is dat tweedehands helemaal in is. Snuisteren in tweedehandswinkels en urenlange zoektochten op online marktplaatsen zijn toegelaten. Je kan het ook gezellig maken door de materialen zelf in de natuur te gaan zoeken. Een werkplek afscheiden is zo gepiept door een aantal takken in een bak te plaatsen. Het vergt iets meer zoekwerk, maar is net zo sfeervol en uniek!  Weet je niet zo goed waar je precies op moet zoeken? Klik hier voor inspiratie!

Previous ArticleNext Article
Huis & Tuin ·

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *