6 tips om een leuk low budget feest te organiseren 0

Ben jij altijd in voor het organiseren van een feestje, maar word je geremd door de oplopende kosten? Niet nodig! Met de volgende tips hoeft dit helemaal geen dure grap te zijn! 

  • Locatie 

Een locatie afhuren is vaak nog het duurste aspect van het feestje, waar je tegelijkertijd ook heel goed op kunt besparen. Laat het feestje bijvoorbeeld plaatsvinden in je eigen huis of tuin, of wellicht ken je iemand met een groot huis met grote tuin. 

  • Versiering 

Ook de versiering hoeft helemaal niet duur te zijn. Maak bijvoorbeeld leuke slingers van oude lappen stof of papier en gebruik kerstlampjes voor de verlichting. Die zorgen voor een instant gezellige sfeer! Bonus: hang er een (goedkope) discobol bij. Daar scoor je altijd punten mee! Nog meer bonuspunten scoren? Huur of leen een rookmachine of een bellenblaasmachine! 

  • Themafeest 

Extra leuk is het om er een themafeest van te maken. Vraag je genodigden dus om in leuke verkleedkleding in een bepaald thema te verschijnen. Denk bijvoorbeeld aan het thema disco fever, roaring twenties, of Oktoberfest. En laat ze daarbij natuurlijk in bijpassende Oktoberfest kleding, glitterkleding of jaren ’20 kleding komen. Dit is niet alleen een heel leuk gezicht, het zorgt ook voor saamhorigheid én… zo heb je als organisator eigenlijk verder maar weinig andere versiering nodig. De verklede genodigden zorgen namelijk vooral voor de sfeer! 

  • Bring your own booze

Ook hapjes en drankjes kosten een hoop, maar door de genodigden te vragen hieraan bij te dragen zijn deze kosten goed te drukken. Je kunt op z’n Amerikaans vragen of ze hun eigen drank meenemen – ‘bring your own booze’ – of vraag of ze een klein bedrag van bijvoorbeeld €15 in willen leggen zodat jij alle hapjes en drankjes kan regelen. Mits je dit niet vervelend vindt natuurlijk. Bij een verjaardag of housewarming is dit misschien niet echt gebruikelijk, maar bij een feestje zoals Oud & Nieuw kun je dit prima voorstellen. 

  • Muziekapparatuur 

Een feestje zonder muziek, dat kan natuurlijk niet. Wat je draait is geheel aan jou, maar dat de geluidskwaliteit goed moet zijn staat vast. Doe hier niet gelijk dure aankopen voor, maar vraag in je omgeving of je misschien apparatuur kan lenen of huur het eventueel. Een DJ inhuren is een optie, maar kost meestal ook een hoop, mits het geen vriendendienst is. Een andere optie is een gewone Spotifylijst maken en die afspelen. Om zeker te weten dat er muziek gedraaid wordt waar al jouw vrienden blij van worden kun je deze lijst openbaar maken en delen met je vrienden, zodat zij allemaal hun eigen favorieten kunnen toevoegen. 

  • Goedkope hapjes 

Lekkere hapjes hoeven echt niet altijd duur te zijn. Wat dacht je bijvoorbeeld van zelfgemaakte popcorn (niet de magnetronversie, want die zijn relatief duur), diepvriespizza’s (veel goedkoper dan pizza’s laten bezorgen) en verse groente met diverse dips. Moet je groots inslaan? Dan kan het lonen om ook groot inkopen te doen bij de groothandel.

Previous ArticleNext Article
Eten & Drinken, Vrije tijd ·

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *