Begin vandaag nog met besparen met deze 6 handige tips! 0

Sparen

Geef jij iedere maand net iets meer geld dan je zou willen en zou je graag wat meer budget overhouden voor leuke dingen of om te sparen voor die welverdiende vakantie? Dat begrijpen wij maar al te goed! Maar je salaris iedere maand uitgeven gaat een stuk gemakkelijker dan het op de bank zetten. Niet getreurd, met deze zes handige tips om te besparen hou jij straks een fijn extra zakcentje over aan het einde van de maand. 

1. Bijhouden is besparen!

Om te kunnen besparen is het belangrijk om inzicht in je inkomsten en uitgaves te krijgen. Tijd om een kasboek bij te houden. Klinkt dat ingewikkeld? Nee hoor, je kunt zelf gemakkelijk maandelijks een excellijst bijhouden waar je in de ene kolom je inkomsten van die maand neerzet en in de andere kolom je uitgaves. Hier zijn diverse modeldocumenten van te vinden op het internet. Ben je niet zo digitaal onderlegd? Dan is er ook helemaal niks mis met het ouderwetse huishoudboekje op papier. Door bij te houden waar het geld naartoe gaat, is het makkelijker om te beoordelen waar je het beste op kunt besparen. Gaan er iedere maand tientallen euro’s naar dat koffietentje op de hoek met die speciale koffies? Dan is het misschien een goed idee om deze uitgaves op te sparen en te investeren in een goed koffieapparaat voor bij je thuis of op werk. Dat kan flink in uitgaves schelen op de lange termijn!

2. Eten in het seizoen is duurzaam én loont!

Ook op het gebied van voeding en boodschappen doen, valt flink te besparen. Door eten in het seizoen te kopen ben je niet alleen heel duurzaam bezig, maar zorg je ook dat je nooit te veel betaald voor je boodschappen. Kijk daarnaast ook goed naar aanbiedingen en stem daar je boodschappenlijst op af.

3. Verzekeringen nalopen

Heb je je vaste lasten in kaart gebracht? Dan kun je kijken of er goedkopere alternatieven zijn voor deze vaste kosten. Ga bijvoorbeeld voor een goedkope autoverzekering of sluit een nieuwe hypotheek of zorgverzekering af. Op je zorgverzekering kun je flink besparen door je eigen risico omhoog te gooien. Ideaal voor iedereen die weinig zorgkosten maakt!

4. Schulden zijn stiekeme kostenposten

Loop naast je verzekering, ook je eventuele schulden na. Je zult het wellicht niet doorhebben maar door de rentepercentages die je moet betalen over schulden, kan het soms verstandiger zijn om met je spaargeld een schuld af te lossen dan te blijven sparen. Dit kan zo enkele percentages schelen!

5. Wordt een slimme shopper

Door slimmer te winkelen, betaal jij nooit meer te veel voor jouw favoriete tandpasta, douchegel of shampoo. Maak wat ruimte vrij in je badkamerkast en leg een voorraadje aan van je favo toiletartikelen. Die kun je dan steeds in de aanbieding kopen. Wees ook scherp op stapelkortingen, daarmee kan je al snel tientallen euro’s per jaar besparen!

6. Creatievelingen hebben de toekomst!

Een groot deel van de kosten die we iedere maand hebben, gaan op aan leuke uitjes met het gezin, cadeautjes en andere activiteiten. Dit is een van de makkelijkste kostenposten om flink op te besparen. Skip bijvoorbeeld dat dure sportschoolabonnement en kies voor een work-out thuis waar je gebruik maakt van je eigen lichaamsgewicht om mee te trainen. Dure cadeautjes zijn verleden tijd als jij je ontwikkelt tot een keukenprins of -prinses. Een zelfgebakken taart is toch veel leuker dan een prijzig geschenk? Ga naar het bos, het strand of een openbare speeltuin met het gezin en pluk een bos wilde bloemen voor je moeders verjaardag. De opties zijn eindeloos en allemaal gratis!

Zoals je aan deze lijst kan zien, bezuinigen hoeft helemaal niet saai te zijn! Waar ga jij mee beginnen?

Previous ArticleNext Article
Vaste lasten ·

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *