Handig besparen middels een elektrische auto doe je zo! 0

Elektrische auto opladen

Een elektrische auto is over het algemeen in de aanschaf duurder dan auto met een traditionele verbrandingsmotor. Dit weerhoudt veel mensen er helaas ook nog van om een elektrische auto aan te schaffen. Onderaan de streep blijkt dit in veel gevallen echter een enorme fout. Dit komt omdat je op de elektrische auto door de jaren heen juist enorm veel kan besparen. Zo veel zelfs dat je onderaan de streep stukken goedkoper uit bent door te kiezen voor een elektrische auto! Omdat dit voor veel mensen nog onbekend terrein is, vertellen we je in deze blog meer over het geld dat je kunt besparen door een elektrische auto te rijden.

Waar opladen

Een van de kosten die komt kijken bij het bezitten van een elektrische auto zijn de oplaadkosten. Om de auto te gebruiken dient deze namelijk met stroom opgeladen te worden. De oplaadkosten kunnen echter enorm variëren. Waar je langs de snelweg de hoofdprijs betaalt, kun je vaak thuis voor een fractie van de prijs de auto opladen. Dit komt omdat je thuis de auto oplaadt tegen de reguliere netstroom prijs. Hiervoor dien je echter wel thuis een laadpaal te hebben. Als je dit overweegt, dan kunnen we je aanraden om eerst onafhankelijk laadpaaladvies in te winnen. Zo weet je precies welke laadpaal het beste past bij jouw woonsituatie!

Hoe opladen

Als je thuis oplaadt bespaar je natuurlijk al ontzettend veel ten opzichte van het opladen bij een oplaadstation. Toch zit er thuis ook nog een wezenlijk verschil in de prijs die je betaalt voor het opladen van de auto. Wanneer je namelijk de mogelijkheid hebt tot het auto laden op eigen stroom bespaar je nog veel meer. Dit kun je doen door zonnepanelen op je woning te plaatsen. De zonnepanelen genereren over het algemeen veel meer stroom dan jouw woning nodig heeft. De overstroom van de zonnepanelen kun je vervolgens weer terugleveren aan het net. Hier ontvang je natuurlijk een vergoeding voor, maar deze ligt stukken lager dan de netstroom prijs. De stroom die je niet teruglevert aan het net kun je vervolgens gebruiken om je auto op te laden. Hierdoor betaal je voor een volle batterij een schijntje van de normale laadprijs!

Previous ArticleNext Article
Vaste lasten ·

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *