4 manieren om te besparen op de printkosten 0

Besparen op de printkosten

Als je wil besparen op je thuiskantoor, zijn er verschillende mogelijkheden. Energiezuinige kantoorverlichting kan bijvoorbeeld al een mooie besparing opleveren, maar ook op de printkosten kan je flink besparen. Besparen op de printkosten hoeft bovendien niet moeilijk te zijn. Dat bewijzen onderstaande vier tips die we van Goedkoopprinten.nl ontvingen.

Kies voor een printer met een lage verbruikskost

In de eerste plaats is het belangrijk dat je een passende printer gebruikt. Vaak is het zo dat goedkope printers duurder zijn in gebruik, terwijl duurdere printers goedkoper printen. Daarbij is er ook een onderscheid tussen inkjetprinters en laserprinters. Laserprinters zijn namelijk voordeliger in gebruik en bovendien kan de inkt niet opdrogen. Als je veel print, is een laserprinter eigenlijk altijd interessanter.

Om maar even een voorbeeld te geven: stel dat je 1.000 pagina’s per jaar print met de goedkope inkjetprinter HP Deskjet 2710e. Deze printer is voor zo’n 50 euro te koop en heeft een verbruikskost van 9 eurocent per pagina. Per jaar betaal je bij deze printer dus 90 euro aan inkt. Na vijf jaar zal je uiteindelijk alles bij elkaar zo’n 500 euro hebben betaald. De HP Color Laser 150nw is dan weer te koop voor zo’n 200 euro en heeft een verbruikskost van 5,2 eurocent per pagina of 52 euro per jaar. Na vijf jaar zal je uiteindelijk zo’n 460 euro betaald hebben. De tweede optie is dus eigenlijk voordeliger op een termijn van vijf jaar.

Gebruik huismerkcartridges

Ten tweede kan je besparen op printer inkt met onze huismerk cartridges. Printerfabrikanten maken de meeste winst op hun eigen inktpatronen, terwijl printerinkt een vrij eenvoudig product is en het vaak veel voordeliger kan. Daarom brengen wij van Goedkoopprinten.nl zelf huismerkcartridges op de markt. Ze werken net zo goed als de cartridges van de printerproducent en vaak kunnen ze zelfs meer pagina’s printen, terwijl ze toch voordeliger zijn. Neem bijvoorbeeld de zwarte HP27-cartridges. De originele cartridges kosten 36,06 euro voor 10 ml inkt. Voor ons huismerk betaal je 11,80 euro en dit voor 17 ml inkt. De besparing is met andere woorden heel groot.

Bespaar door minder te printen

Vooral kleurenprints zijn te voorkomen, zeker als het in zwart-wit ook goed zichtbaar is. Print en kopieer bovendien dubbelzijdig en maak gebruik van elke bladzijde. Zorg verder voor een papierzuinige lay-out, bijvoorbeeld door de lettergrootte, de kantlijnen en de interlinie aan te passen. Een heel efficiënte manier om te besparen, is om twee pagina’s per vel te printen. Dit is nog steeds heel goed leesbaar en je bespaart meteen de helft op je papiergebruik. Dit is uiteraard vooral een goed idee als je voor jezelf print.

Een zuinig lettertype gebruiken

Een van de makkelijkste manieren om inkt te besparen, is door te kiezen voor een zuinig lettertype. Dikke lettertypes en lettertypes met al te veel tierlantijntjes zullen nu eenmaal meer inkt gebruiken dan eenvoudige lettertypes met fijne lijntjes. Een voorbeeld van een zuinig lettertype dat je in Word terugvindt, is Century Gothic. Het is een schreefloos lettertype zonder dunne dwarsstreepjes. Het is wel een vrij groot lettertype, dus verklein alvast ook de lettergrootte. Als je het nog goedkoper wil doen, is Ecofont een goed idee. Volgens Buyers Lab kan je hiermee tot 50% inkt besparen. Een licentie kost wel 7 euro per jaar.

Previous ArticleNext Article
Vaste lasten ·

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *