6 manieren om te besparen op je auto 0

Besparen op je auto

Een auto kopen met weinig geld is niet onmogelijk. Je kunt voor een goedkope tweedehands auto gaan, of je nieuwe auto financieren met een lening. Maar als je hem eenmaal hebt en je moet dringend besparen, wat kun je dan nog doen zonder hem te verkopen? We geven een aantal tips!

Goedkopere verzekering

Heb je nog wel de gunstigste verzekering voor jouw auto? En is jouw auto nog wel een dure verzekering waard? Verzekeringspremies zijn vaste lasten en het loont om te kijken of er hier besparingsmogelijkheden zijn. Overweeg wat de dagwaarde van je auto is en of het zinnig is om hier bijvoorbeeld nog een allriskverzekering voor te hebben. Wil je dezelfde verzekeringsgraad behouden? Vergelijk dan eens verschillende verzekeringen om te kijken of je ergens anders tegen goede voorwaarden goedkoper uit kunt zijn.

Bandenspanning op peil houden

Wil je twee tot vijf procent aan brandstof kunnen besparen? Controleer dan regelmatig je bandenspanning en pomp je banden op tot de aangeraden bandenspanning. Dan is het brandstofverbruik het gunstigst. Bij de bandenspanningsmeter die je bij veel tankstations vindt, vind je vaak een handig overzicht met de meest voorkomende autotypes en de bandenspanning die erbij hoort. Mogelijk staat er ook een sticker met deze informatie aan de binnenkant van het portier van de chauffeur.

Doe een autohoes over de auto

Een autohoes is een investering, maar wel een waar je best wat voordeel van kunt hebben. Ten eerste wordt je auto wanneer hij geparkeerd staat dan niet bedolven onder de vogelpoep en al het andere wat de natuur ons doet toekomen. Daarnaast is ook een bescherming tegen krassen die door passanten veroorzaakt kunnen worden. Ook kan zo’n hoes ervoor zorgen dat je niet hoeft te krabben in de winter.

Auto wassen

Gebruik de auto alleen voor langere afstanden

Hoe vaak pak jij de auto voor een stukje dat je ook op die fiets had kunnen doen? Juist dat soort kleine ritjes waarbij het veel optrekken en afremmen is zorgen voor een hoog brandstofverbruik. Neem de auto voor de langere ritten en pak de fiets of zelfs de benenwagen wanneer dat net zo goed kan.

Zelf wassen

Natuurlijk is het makkelijk om met je auto naar de carwash te gaan en er verder weinig omkijken naar te hebben, maar toch kun je jezelf meerdere tientjes per jaar uitsparen door zelf je auto te wassen. Dat kost wat tijd en moeite, maar het is wel een stuk goedkoper. 

Zelf klein onderhoud doen

Je hoeft niet al het onderhoud aan de garage over te laten, want dan betaal je immers ook werkuren. Kleine zaken als het bijvullen van de motorolie en de ruitenwisservloeistof zijn eenvoudig zelf te doen, en ook het vervangen van ruitenwissers kan vaak ook prima zelf. Je betaalt ook niet de hoofdprijs voor de materialen.

Besparen op je uitgaven voor je auto kan dus wel degelijk. Je moet alleen bereid zijn om er net dat stapje extra voor te zetten!

Previous ArticleNext Article
Vaste lasten ·

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *