Besparen op je maandelijkse kosten: dit zijn de beste tips! 0

Besparen op je maandelijkse kosten

Schrik jij zo nu en dan nog wel eens van de bedragen die iedere maand van jouw rekening worden afgeschreven? Dan kan het een goed idee zijn om eens na te gaan of al deze bedragen wel nodig zijn. Misschien heb je wel een aantal kosten per maand die niet direct nodig zijn en waar je dus ook gemakkelijk zonder kunt. Hoe je kunt besparen op jouw maandelijkse kosten? In dit artikel geven wij je wat handige tips!

Kijk je verzekeringen na

Ben jij iemand die niet zo vaak meer omkijkt naar de huidige verzekeringen? Dan kan het een goed idee zijn om dit voortaan wat meer te doen. Het is namelijk goed mogelijk dat je flink wat geld kunt besparen op je verzekeringen. Misschien is de prijs-kwaliteitsverhouding bij jouw huidige verzekeringen wel helemaal niet zo goed. Zet jouw huidige verzekeringen eens op een rij en ga eens na wat je nu eigenlijk betaald. Vind je het vrij duur? Ga dan eens vergelijken met andere verzekeringen. Dit kun je doen met behulp van bijvoorbeeld vergelijkingssites. Op deze manier kom je erachter of je misschien wel te veel betaald bij jouw huidige verzekeringen. Overstappen naar een andere verzekering is meestal zo gebeurd en daarom dus zeker de moeite waard om te bekijken. Denk bijvoorbeeld aan het checken van je autoverzekering, zorgverzekering of inboedelverzekering. Misschien is hier wel een hoop geld op te besparen!

Kijk naar een andere energieleverancier

De kosten voor gas en elektriciteit per maand kunnen flink oplopen. Ga daarom eens na hoeveel je hier per maand voor kwijt bent bij jouw energieleverancier. Ook hierbij geldt dat het een goed idee kan zijn om jouw energieleverancier te vergelijken met anderen. Wellicht is er een andere energieleverancier wel een stuk goedkoper. Je kunt dan overwegen om hiernaar over te stappen.  Als je overstapt naar de energieleverancier met de beste prijs, kan dit jou een hoop geld besparen.

Stop overbodige abonnementen

Ben jij iemand die veel abonnementen heeft? Als je graag wilt besparen op jouw maandelijkse kosten, kan het dan een goed idee zijn om te kijken of je deze abonnementen wel allemaal echt nodig hebt. Misschien heb je wel een aantal overbodige abonnementen, waar je toch iedere maand weer een bepaald bedrag voor betaald. Heb je tijdschriften of kranten die je eigenlijk niet zo vaak leest? Heb je een abonnement op een streamingsdienst die je nauwelijks gebruikt? Of doe je mee aan loterijen als bijvoorbeeld de staatsloterij, postcodeloterij of vriendenloterij? Kijk welke abonnementen overbodig zijn en je dus kunt opzeggen. Speel je al een tijd mee met loterijen en wil je hier even mee stoppen? Uiteraard is dit gewoon mogelijk. Speel je mee met de postcode loterij en wil je hier helemaal of tijdelijk mee stoppen? Kijk dan eens bij postcodeloterij opzeggen

Ook de vriendenloterij opzeggen is uiteraard gewoon mogelijk. Dit geldt natuurlijk voor iedere loterij waar je aan mee speelt, er is heel vaak een mogelijkheid om het abonnement te beëindigen. Je kunt uiteraard altijd weer besluiten om op een later stadium weer mee te spelen. Als je echter even wilt besparen op je maandelijkse kosten, kan het verstandig zijn om overbodige abonnementen even te stoppen. 

Boodschappen

Waar je ook veel geld op kunt besparen per maand zijn de boodschappen. Het komt namelijk vast ook wel eens bij jou voor dat je dingen uit de supermarkt meeneemt die je eigenlijk niet eens zo hard nodig hebt. Het is daarom aan te raden om te werken met een boodschappenlijst. Schrijf hierop wat je echt nodig hebt en haal alleen wat op het boodschappenlijstje staat. Zo voorkom je dat je overbodige spullen meeneemt. Hiermee kun je een hoop geld besparen en dit kun je ook zeker gaan merken aan jouw maandelijkse kosten.

Bovenstaande tips kunnen jou er zeker bij helpen om te besparen op jouw maandelijkse kosten. Het is dus zeker goed om dit te overwegen. Met bovenstaande tips kom je namelijk al een heel eind en je zult hier alleen maar profijt van hebben!

Previous ArticleNext Article
Vaste lasten ·

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *