Sunday Night Blues, wat doe je eraan? 0

Sunday Night Blues

De oorzaken van Sunday Night Blues zijn divers, maar kan liggen aan een stressvolle baan, het werken voor een lastige baas of het hebben van een toxic werkomgeving. Je kunt het zelfs terug relativeren tot aan onze puberteit, waarin we ons huiswerk altijd tot op het laatste moment uitstelde (zondag) en de bijbehorende gevoelens van angst die daarop volgden. Het is toch eigenlijk te gek voor woorden dat je daar op volwassen leeftijd nog steeds last van hebt.. Maar goed, wat zijn Sunday Night Blues eigenlijk en wat kun je er aan doen.

Wat zijn Sunday Night Blues?

Sunday Night Blues hebben ook wel de bijnaam Sunday Scare en wordt in het Nederlands vertaald als zondagavond angst. Het is het idee dat je eigenlijk niet meer van je zondag kunt genieten omdat je al mentaal verstrikt raakt in je aankomende werkweek, terwijl die nog niet eens is begonnen.

Mensen zijn vaak een beetje paniekerig op een zondag omdat ze niet alles hebben kunnen doen wat ze graag wilden, huishoudelijke taken tot op het laatste moment laten liggen waardoor ze zich gestresst voelen en bang zijn dat we iets zijn vergeten te doen waardoor je volgende week in de problemen zal komen.

We denken allemaal dat maandag de meest vervelende dag is voor de mens. Echter is uit onderzoek gebleken dat statistisch gezien de zondag de minst gelukkige dag van de week is. En dat komt vooral voor bij mensen die een werkweek hebben van maandag tot en met vrijdag.

Wat kun je doen aan de Sunday Night Blues?

1. Maak van sunday een funday

Stel voor jezelf de regel op: geen werk en stomme klusjes op zondag. Doe alleen dingen op zondag die plezier zullen brengen. Op die manier zal je de hele dag met je gedachten op een positieve noot zitten. In tegenstelling tot je druk maken voor maandag.

2. Vraag om hulp

De meest krachtige manier om de strijd aan te gaan tegen Sunday Night blues is door hulp te zoeken. De eerste stap is natuurlijk toegeven dat je een probleem hebt om vervolgens met het probleem aan de slag te gaan. Zoek een specialist op of ga aan de slag met mindfulness en yoga.

3. Op zoek naar een andere baan

Het klinkt misschien drastisch, maar als jij elke zondag avond piekert over je werk. Kan het dan zijn dat jij je werk eigenlijk helemaal niet zo leuk vindt? Bedenk je dat het nooit te laat is om te switchen van werkgever: men is in heel Nederland volle bak aan het personeel werven, zoals naar hotelpersoneel. Is het je waard om elke zondag angstaanvallen te hebben voor werk? Dat lijkt ons niet!

Veel mensen hebben last van ’the Sunday Night Blues’ en dat is zonde. Maak daarom gebruik van deze 3 tips!

Previous ArticleNext Article
Problemen ·

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *