Ben jij een ondernemer? 4 tips voor het financieren van de start van je bedrijf 0

Starten van je Bedrijf

Als je onlangs voor jezelf begonnen bent, heb je misschien al ontdekt dat het opstarten van een bedrijf nogal wat kosten met zich meebrengt. Om te voorkomen dat je binnen de kortste keren failliet gaat, heb je voldoende startkapitaal nodig. Helaas is dit iets waar niet iedereen over nadenkt voordat zij een eigen bedrijf beginnen. Heb je hier ook nog niet over nagedacht? Dan ben je aan het juiste adres. In dit artikel zetten wij namelijk 4 tips voor het financieren van de start van jouw bedrijf op een rijtje.

1. Steek eigen vermogen in jouw bedrijf

Een eigen bedrijf beginnen brengt de nodige risico’s met zich mee. In de beginfase twijfel je mogelijk nog of het een succes wordt. Daarom wil je misschien niet direct allerlei financiële verplichtingen aangaan. Gelukkig hoeft dit ook niet altijd. Je kunt de start van jouw bedrijf namelijk financieren met eigen vermogen als je dit hebt. Als je eigen geld in jouw bedrijf steekt, ben jij de enige die hier belangen in heeft. Besluit je na enige tijd om de stekker eruit te trekken? Dan ben alleen jij hier de dupe van. Er zijn immers geen andere belanghebbenden.

2. Schakel jouw eigen netwerk in

Het opstarten van een bedrijf kan behoorlijk veel geld kosten. Heb je bijvoorbeeld machines en/of voertuigen nodig? Dan moet je doorgaans een flink bedrag investeren voordat je van start kunt. De kans is aanwezig dat je niet over voldoende eigen vermogen beschikt om de start van jouw bedrijf zelf te financieren. Zet het idee om voor jezelf te beginnen in dat geval niet direct in de ijskast, maar schakel jouw eigen netwerk in. Familie, vrienden en kennissen zijn mogelijk bereid om te helpen zodat jouw droom toch uit kan komen. Leen je geld van hen om de start van jouw bedrijf te financieren? Maak dan wel duidelijke afspraken en zet deze op papier.

3. Ga op zoek naar investeerders

Niet iedereen vindt het prettig om geld van bekenden te gebruiken om de start van een bedrijf te financieren. Hier valt iets voor te zeggen. Als jouw bedrijf failliet gaat, zijn zij hun geld immers kwijt. Dit kunnen zij jou kwalijk nemen. Vind je dit geen fijn idee? Ga dan op zoek naar externe investeerders. Wanneer je investeerders gevonden hebt, is het verstandig duidelijke afspraken te maken. Zet deze vooral op papier, zodat alles goed geregeld is.

4. Kies voor zakelijk financieren

Tot slot kun je de start je bedrijf financieren met een zakelijke financiering. Omdat je geld leent om jouw bedrijf op te starten, is zakelijk financieren mogelijk niet het eerste waar je aan denkt. Toch kiezen veel startende ondernemers voor deze optie. Wie een financiering aan wil vragen, kan kiezen tussen een zakelijke lening of zakelijk krediet. Een zakelijke lening is vooral bedoeld voor langlopende investeringen in jouw bedrijf, zoals de aanschaf van machines en/of voertuigen. Zakelijk krediet gebruik je om een tijdelijk tekort aan liquide middelen op te lossen of de dagelijkse uitgaven voor je bedrijf te betalen.

Previous ArticleNext Article
Vaste lasten ·

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *