Besparen op een dagje uit 0

Besparen op een dagje uit

Het is belangrijk om te blijven daten met elkaar in een relatie. Bovendien is het ook belangrijk om er zo nu en dan met de kinderen op uit te trekken. Alleen is een uitje met het hele gezin een flinke kostenpost. En als je dan ook nog eens op vakantie wil, kom je al snel in de problemen qua financiën. Het is daarom belangrijk om zoveel mogelijk te besparen op de uitjes die jullie met het gezin doen. Hoe je dat het beste doet, lees je in dit artikel.

Kies een voordelig uitje

Het ene uitje is het andere niet en dat geldt ook voor de prijs. Een dagje naar een pretpark is bijvoorbeeld veel duurder dan een dagje naar een indoor speelparadijs. Voor de kinderen is het wellicht wel even leuk. Kies het uitje dus bewust, want anders ben je een dief van je eigen portemonnee. Er zijn genoeg voordelige uitjes te vinden. Een dagje naar een speeltuin met een drankje op het bijliggende terras is ook weer veel goedkoper, dan een dag naar de dierentuin. Het is dan veel verstandiger om bijvoorbeeld naar een kinderboerderij te gaan. Vaak is de entree gratis en kunnen de kindjes alsnog dieren spotten.

Spaar mee voor kortingen

Als je dan toch naar een dierentuin of pretpark wil, kun je het beste spaaracties in de gaten houden. Eens in de zoveel tijd zijn er spaaracties bij supermarkten, waardoor je flink wat korting kunt krijgen op toegangstickets. Boodschappen moet je toch doen, dus het is zeker de moeite waard om mee te sparen. 

Daarnaast maakt het vaak ook nog uit, wanneer je naar zo’n pretpark of dierentuin gaat. In het hoogseizoen zijn de tickets natuurlijk vele malen duurder, dan wanneer je in de wintermaanden gaat. Misschien maakt dat voor jullie helemaal niet uit en kun je daardoor dus een hoop geld besparen. 

Bespaar op eten en drinken

Wat een uitje duur maakt is vaak het eten en drinken. Je betaalt al snel de hoofdprijs voor een blikje drinken en een frietje. En wil je een vers belegd broodje tijdens de lunch dan kun je al helemaal in je buidel tasten. Daarom is het verstandig om bij zulke uitjes zelf eten en drinken mee te nemen. Dat kan door lunchpakketjes vanuit huis mee te nemen of door onderweg iets te kopen. Vermijd dan in ieder geval de benzinepompen, want ook daar betaal je je scheel aan eten en drinken. Het beste is om boodschappen te doen bij de dichtstbijzijnde supermarkt en thuis een lunch voor te bereiden. Dan hoef je alleen avondeten daar te kopen, wat al enorm veel zal schelen. Of plan de dag zo in, dat je op tijd thuis bent voor het avondeten. Verstandig is dan om wel ‘s morgens al het eten klaar te hebben, zodat het alleen opgewarmd hoeft te worden bij thuiskomst. Een ander idee is om pizza’s uit de vriezer te halen om de dag in luxe af te sluiten.

Maak zelf leuke foto’s

Een ander dure kostenpost zijn de foto’s die je kunt kopen bij attracties. Daar slaan ze natuurlijk echt muntstukken uit. Voor een gemiddeld huishouden zijn die prijzen echt niet meer te betalen. Je kunt daarom beter zelf zoveel mogelijk foto’s maken met je telefoon. Dat is voordelig voor jullie en op die manier heb je toch leuke herinneringen. Zet de foto’s na afloop op je laptop of op een USB-stick, zodat je er altijd nog op een later moment naar kunt kijken. 

Koop geen accessoires

Voor de kinderen is het natuurlijk heel leuk om een souvenir mee te nemen voor thuis. Maar, die accessoires zijn altijd super duur. Daar kun je dus beter op besparen. Beloof de kinderen bijvoorbeeld dat jullie na afloop naar de Mcdonald’s gaan in plaats van een souvenir uitzoeken in de winkel. Meestal helpen zulke compromissen wel en zijn je kindjes alsnog heel blij en tevreden.

Previous ArticleNext Article
Vrije tijd ·

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *