Besparen op de inrichting van je slaapkamer 0

Slaapkamer Inrichting

Je brengt veel tijd door in de slaapkamer. Het is daarom logisch dat je deze ruimte comfortabel en gezellig wilt inrichten. Toch hoeft dit niet veel geld te kosten. Er zijn allerlei manieren waarop je kunt besparen. In dit artikel staan een aantal handige budgetvriendelijke tips en ideeën op een rijtje!

Besparen op nachtkastjes

Nachtkastjes mogen niet ontbreken naast het bed. Je kunt natuurlijk een splinternieuw kastje met lades aanschaffen, maar er zijn ook alternatieven waarmee je geld kunt besparen. Koop bijvoorbeeld een klein bijzettafeltje in plaats van een kastje. Deze zijn vaak een stuk goedkoper. Je kunt ook een hoge poef, een wandplank, krukje of een zelfgemaakt nachtkastje van (sloop)hout gebruiken. Kun je de extra opbergruimte van het nachtkastje met lades niet missen? Probeer er dan eentje te scoren in de uitverkoop.

Goedkope kledingkast

Een kledingkast kan een flinke investering zijn. Het is een groot meubelstuk dat iedere dag wordt gebruikt. Het is daarom wel belangrijk dat het stevig staat en een tijdje meegaat. Gelukkig zijn er tegenwoordig genoeg goedkope kasten verkrijgbaar. Deze worden vaak gemaakt van spaanplaat. Dit materiaal is licht van gewicht, waardoor je de kledingkast gemakkelijk kunt verplaatsen. Een duurzamer alternatief is een kledingkast van MDF. Dit materiaal is sterker en gaat langer mee, maar het prijskaartje is hierdoor ook iets hoger. Ga daarom na of je op zoek bent naar een goedkope kast voor de korte termijn of wel iets meer geld wil investeren in een duurzamere kledingkast. Goede tip: Op Woonenzo.nl vind je goedkope kledingkasten die ook nog eens gratis worden bezorgd!

Budgetvriendelijk beddengoed

Dat duur en luxe beddengoed beter slaapt, klopt zeker niet altijd. Er is ook budgetvriendelijk beddengoed verkrijgbaar dat heerlijk zacht aanvoelt. Voordat je een duur dekbedovertrek met bijpassende kussenslopen aanschaft, is het dus slim om eerst te kijken naar een goedkoper alternatief. 

Voordelige vloer

Ga op zoek naar een voordelige slaapkamervloer die toch vrij lang meegaat. Denk aan laminaat of een PVC vloer. Vinyl kan nóg goedkoper zijn, maar is ook veel gevoeliger voor beschadigingen. De aller goedkoopste optie is daarom niet per definitie de beste keuze. Houd altijd rekening met de prijs-kwaliteitverhouding en de levensduur.

Tweedehandse accessoires

We begrijpen dat je de vloer, het beddengoed en de kledingkast het liefst nieuw koopt. Maar als het op woonaccessoires aankomt, kun je gerust eens de kringloopwinkel in duiken. Hier is erg veel leuke decoratie te vinden voor een klein prijsje. Vergeet daarnaast niet om het online aanbod in de gaten te houden. Veel mensen bieden tweedehandse woondecoratie aan voor weinig geld óf zelfs voor helemaal niets!

Previous ArticleNext Article
Huis & Tuin ·

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *