Hoe bespaar ik op een nieuwe fietsaccu? 0

Besparen op je fietsaccu

Fietsen is in Nederland altijd al populair geweest, maar nu wordt elektrisch fietsen ook massaal omarmd. Afgelopen jaar zijn er meer e-bikes verkocht dan ooit. De helft van alle verkochte fietsen was een e-bike, terwijl dit een jaar eerder nog geen 42% was. De e-bike biedt senioren een hoop voordelen, maar ook een hoop consumenten in een jongere leeftijdsgroep kiezen vaker voor de fiets met hulpmotor. Het gemak waarmee vele kilometers afgelegd kunnen worden spreekt een hoop mensen aan.

Beperkte levensduur

De groeiende populariteit zorgt er ook voor dat steeds meer consumenten worden geconfronteerd met het feit dat een fietsaccu niet het eeuwige leven heeft. Een fietsaccu is onderhevig aan slijtage, waardoor de prestaties ieder jaar dalen. Er kunnen steeds minder kilometers gefietst worden met een volle accu en uiteindelijk is de accu compleet versleten. De gemiddelde levensduur van een accu is dan ook maar vier tot zes jaar. De informatievoorziening tijdens aankoop van de e-bike laat te wensen over en veel e-bike gebruikers zijn hier dan ook niet van op de hoogte.

Hoge nieuwprijs

Niet alleen de levensduur, maar ook de prijs van een nieuwe fietsaccu is voor velen een grote tegenvaller. De prijs van een nieuwe fietsaccu is gemiddeld € 400 tot € 800. Dit is veel geld om te investeren in een fiets die al minstens vijf jaar oud is. Veel consumenten gaan dan ook op zoek naar alternatieven. Zo zijn er consumenten die ervoor kiezen om een merkloze/compatible accu aan te schaffen. Deze is vaak wel 100 tot 200 euro goedkoper dan een officiële accu van de fabrikant.

Fietsaccu reviseren

Daarnaast wordt het laten reviseren van de fietsaccu ook steeds populairder. Fietsaccu revisie houdt in dat de plastic behuizing van de accu wordt geopend, alle batterijcellen worden eruit gehaald en compleet nieuwe batterijcellen worden geïnstalleerd. Hierbij is het ook mogelijk om de originele capaciteit uit te breiden. Dit betekent dat er zelfs meer kilometers gefietst kunnen worden dan toen de accu nog nieuw was. Revisie is duurzamer en vrijwel altijd aanzienlijk goedkoper dan het kopen van een nieuwe accu. Na afloop van revisie is de accu weer als nieuw en kan er weer jaren gebruik gemaakt worden van de e-bike.

Previous ArticleNext Article
Vrije tijd ·

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *