Besparen op verzekeringen kun je leren 0

Besparen Op Verzekeringen

Je ziet alles om je heen duurder worden. We moeten daarom kritischer kijken naar de uitgaven die we maandelijks doen. Een grote kostenpost in de maand zijn alle verzekeringen. In veel gevallen worden ze automatisch afgeschreven en heb je er helemaal geen zicht op hoeveel je maandelijks kwijt bent. Dat moet veranderen. Lees in dit artikel hoe je er op kunt besparen.

Maak het inzichtelijk

De eerste stap is om te kijken waar je allemaal voor verzekerd bent. Je hebt namelijk vast meer verzekeringen, dan dat je nu op kunt noemen. De eerste die bij je naar boven komt is wellicht de zorgverzekering. Daarna zul je denken aan de auto- en inboedelverzekering. Vergeet ook de reisverzekering niet en misschien heb je ook nog een ongevallen- of rechtsbijstandverzekering?

Je kunt pas besparen als je duidelijk hebt voor welke verzekeringen je allemaal betaald. Daarin is het ook belangrijk dat je uitzoekt waar je dan voor verzekerd bent. Een zorg- en autoverzekering zeggen op zichzelf niet zoveel. Het gaat er juist om waar je tegen verzekerd bent. 

Laat het vergelijken beginnen

Als je inzichtelijk hebt gemaakt waar je allemaal tegen verzekerd bent is het goed om te gaan vergelijken. Allereerst kun je vergelijken met familie en vrienden. Vraag hen is waar ze allemaal voor verzekerd zijn. Neem als voorbeeld bijvoorbeeld de zorgverzekering. Door te vergelijken met een ander ga je ook kritischer naar je eigen dekkingen kijken. Misschien kom je er wel achter dat je oververzekerd bent. Dat wil zeggen dat je jezelf zo goed verzekerd hebt, maar er eigenlijk geen gebruik van maakt. In dat geval betaal je dus veel te veel voor jouw verzekering. Dat is zonde van je maandelijkse uitgaven. 

Als je erachter bent dat je inderdaad te veel betaald voor sommige verzekeringen is het goed om de dekkingen onder de loep te nemen. Door het een en ander weg te halen, zakt je premie natuurlijk. Alleen is het ook een goed idee om andere aanbieders te vergelijken. De dekking waar je voor wil kiezen is misschien nog goedkoper bij andere aanbieders. Op WA.nl lees je hoe je per verzekering kunt besparen, wat je nog meer kan helpen. 

Betaal in één keer

We zijn gewend om elke maand de premie te betalen. Dit hoef je alleen niet bij alle verzekeringen te doen. Veel aanbieders zullen de optie niet zelf aanbieden, maar je kunt goedkoper uit zijn als je in een keer de premie voor één jaar betaald. Je krijgt dan een korting op het totaalbedrag en je bent weer voor een heel jaar verzekerd. Op die manier kun je dat maandelijkse geld bedrag al sparen. 

Kies voor een aanbieder

Veel aanbieders hebben verschillende verzekeringen onder hen hangen. Het kan soms voordeliger zijn om al jouw verzekeringen daar onder te brengen. Wees alleen wel kritisch, want er zijn natuurlijk altijd uitzonderingen. Je moet daarom goed opletten of je wel echt voordeliger uit bent. Ben je dat niet, dan kun je beter op zoek gaan naar verschillende verzekeraars. We zijn immers bezig met het besparen en niet met meer geld uitgeven.

Wees wat bewuster

Ben je ervan bewust dat je heus niet overal voor verzekerd moet zijn. Sommige dingen kun je vast betalen van je spaargeld. Dat spaargeld bouw je weer op door minder aan verzekeringen te betalen. Het is een soort wisselwerking. Je kunt ook meer bewust worden met de 11 tips van PorteRenee, hiermee krijg je meer inzichten in jouw uitgavenpatroon. Ook jouw inkomsten worden meer inzichtelijk gemaakt door dit boek. Het is echt aan te raden om deze tips en tricks te volgen, om zo meer geld over te houden aan het eind van de maand.

Previous ArticleNext Article
Vaste lasten ·

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *