De 3 beste tips om te besparen 0

3 beste tips om te besparen

We willen allemaal zoveel mogelijk met onze zuurverdiende centen kunnen doen, niet? Eigenlijk is er helemaal niet veel voor nodig om geld te besparen, zolang je het maar een beetje slim aanpakt. Ben je nog op zoek naar enkele handige tips om energie en geld te besparen? Lees dan snel verder, en duurzamer leven wordt een makkie!

De beste tips om te besparen. 

Besparen, het is iets waar de meesten onder ons actief mee bezig zijn. De verleiding om groots te denken is er zeker, maar dat wil niet zeggen dat de kracht van kleine veranderingen moeten onderschatten. In het onderstaande vind je enkele handige tips om maandelijks méér te besparen: 

1. Kies het juiste soort verlichting  

Eerst en vooral is het de moeite waard om eens te kijken naar de verlichting die je in huis hebt hangen. Duurzame verlichting, zoals LED-lampen, kunnen wel degelijk heel wat doen als je geld wilt besparen. Dergelijke lampen gaan niet alleen een stuk langer mee dan gloeilampen (tot wel 10 keer zo lang!), maar komen ook nog eens in uiteenlopen stijlen formaten. Het resultaat? Je woning is prachtig en sfeervol verlicht – en dat voor een lagere kostprijs!

Je kan bij een speciaalzaak voor verlichting ook altijd advies vragen over de verschillende soorten verlichting, zodat je voor jouw woning de beste keuze kunt maken. Houd hierbij rekening met factoren zoals de kostprijs, de afmetingen en het designs van de lampen. Het is immers ook de bedoeling dat je nieuwe lampen een beetje bij jouw interieur passen! 

2. Spring snel op promoties en kortingen van een badjas tot decoratie) 

Vele kleintje maken één groot. Het is haast een cliché, maar dat maakt het niet minder waar! Ga op zoek naar manieren om maandelijks ene extra bedrag opzij te kunnen leggen: van het kopen van een badjas heren met korting tot spaarbonnetjes voor in de supermarkt, alles volstaat om wat extra spaarcentjes te hebben. Het voordeel is dat zo’n besparingen weinig extra zoekwerk vragen en dat je er uiteindelijk toch de voordeel mee krijgt.

Als je niet meteen inspiratie vindt om met promoties en kortingen te besparen, dan kan je altijd op zoek gaan naar eventuele magazines of zelfs op het internet. Elke winkel, van supermarkten tot kledingzaken, bieden wel eens discounts aan. Zoek lang genoeg en je krijgt waarde voor een pak minder geld! of houd in de zomer rekening met een goedkope strandlaken! 

3. Energiezuinige apparaten 

Naast duurzame verlichting is het ook mogelijk om nog andere energiezuinige voorzieningen te gebruiken. Denk hierbij aan vaatwassers en wasmachines die met het AAA+ certificaat uitgerust zijn, als garantie voor hun duurzame karakter. Op die manier kan je nog energiezuiniger wonen en werken, zonder dat je daarvoor aan wooncomfort en kwaliteit moet inboeten! 

Bij de zoektocht naar goede energiezuinige voorzieningen is het altijd belangrijk dat je hulp vraagt bij een gespecialiseerde aanbieder. Deze kan je helpen om voor jouw budget, situatie en woning de beste oplossing te vinden. Op die manier wordt duurzamer wonen een stuk gemakkelijker én aangenamer en kan je op het einde van elke maand zeker extra geld besparen!

Previous ArticleNext Article
Vaste lasten ·

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *