Tweedehands meubels kopen? Hier moet je op letten 0

2e hands meubelen kopen

Wie houdt er nou niet van tweedehands koopjes scoren? Al helemaal als het gaat om meubels. Meubels kosten nieuw vaak heel veel geld en misschien heb je niet een heel groot budget om te besteden. Daarom kan je kijken of je tweedehands meubels kan vinden voor minder geld. Hoe aantrekkelijk het ook lijkt soms, moet je wel uitkijken met het aanschaffen van tweedehands meubels. Let daarom op de volgende dingen. 

Weet het te vinden

Wil je tweedehands meubels scoren? Dan moet je natuurlijk wel weten waar je moet zoeken. De meest voor de hand liggende plek om tweedehands meubels te vinden, is de kringloopwinkel. Je kan verschillende kringloopwinkels afgaan zodat je niet beperkt bent tot één winkel. Vaak heb je met bijvoorbeeld Koningsdag een rommelmarkt. Ook op de rommelmarkt zijn er vaak goede koopjes te scoren. Bekijk alles en sla niets over. 

Veel mensen zoeken naar tweedehands spullen op het internet. Het nadeel hiervan is dat het op een foto anders eruit kan zien. Het voordeel hiervan is dat er vaak veel meer te vinden is van bijvoorbeeld een bepaalde kast die je zoekt. Je kan online waarschijnlijk sneller iets scoren dan in een kringloopwinkel, omdat het aanbod wat groter is. Als je iets gaat ophalen, moet je het meubelstuk wel goed controleren op beschadigingen. 

De conditie 

Soms lijkt een meubel zoals een bakkerskast op het eerste oog heel mooi online, maar dit kan in het echt tegenvallen. Als je het meubel gaat ophalen, kijk altijd in welke conditie het meubel is. Je kan van tevoren al contact opnemen met de verkoper met vragen over de conditie van het meubel. Misschien kom je een meubelstuk tegen dat net nieuw lijkt, maar je moet er rekening mee houden dat er kunnen gebruikerssporen zijn. 

Laat je hiernaast niet misleiden dat iets een antiek meubelstuk is terwijl het helemaal niet zo is. Sommige verkopers doen alsof het iets heel waardevols is waardoor je misschien alsnog te veel betaalt voor iets wat je veel goedkoper kan krijgen. Stel daarom goede vragen aan de verkoper zodat je voor jezelf kan bepalen of je het je geld waard vindt. 

De afmetingen

Veel verkopers plaatsen bij de advertentie de maten van een meubel, maar sommige verkopers doen dit ook niet. Een meubelstuk kan veel kleiner lijken terwijl het in het echt juist groter is. Misschien wil je een schoenenkast ikea aanschaffen die klein oogt en dus perfect past in je krappe gang. Eenmaal bij de verkoper lijkt het dan helemaal niet alsof het gaat passen in je woning. 

Meet het meubelstuk daarom zelf altijd even na. Je kan natuurlijk van tevoren ook aan de verkoper de afmetingen vragen. Misschien is hij of zij wel in staat om het even voor je op te meten. Zo heb je zekerheid dat het meubelstuk niet te groot of te klein is. Het zou zonde zijn als je geld uitgeeft aan iets wat toch niet zo is als dat je het graag gewild had.

Previous ArticleNext Article
Uncategorized ·

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *